Kosten Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik hierboven en Boek Vandaag je pcr-test!☝

Een coronatest in Emmen

Een coronatest in Emmen

Het corona virus is vervelend voor jou en je naaste omgeving. Wanneer jij je niet goed voelt en verkoudheidsklachten hebt wil je dan ook uiteraard weten of jij besmet bent met het corona virus. Daarnaast zijn er situaties denkbaar waarin je een bewijs of een uitslag van een corona test moet kunnen overleggen. Wanneer jij in Emmen woont is het dan ook belangrijk dat je weet waar jij je kan laten testen op dit corona virus. Er zijn een paar manieren waarop deze test wordt uitgevoerd. We hebben voor jou op een rij gezet welke test je laat uitvoeren en wanneer je deze testuitslag nodig hebt. Ook keken we naar wat je doet met een positieve uitslag van een coronatest.

Milde verkoudheidsklachten, welke test laat je  uitvoeren

Heb je milde verkoudheidsklachten en wil je weten of jij besmet bent met het Covid 19 virus dan doe je er goed aan om je te laten testen. Dat kan je doen op meerdere manieren. De goedkoopste manier om dit te laten testen is via de sneltest. Zo weet je binnen 30 minuten of jij bent besmet met het corona virus. De test wordt uitgevoerd via een test van het merk Roche Diagnostics. Dit is een test die is goedgekeurd en gevalideerd door het RIVM. De test wordt uitgevoerd via een uitstrijkje van het neus slijmvlies. Op deze manier kan binnen 30 minuten worden aangetoond of jij al dan niet besmet bent met het coronavirus. Met de uitslag van deze test kan je kijken of je naar school of naar je werk kan gaan met milde verkoudheidsklachten. We komen hier later op terug. De sneltest is niet bedoeld om mee naar het buitenland te gaan reizen. Er wordt geen officieel erkend reisdocument bij afgegeven.

Geen of milde verkoudheidsklachten en reisplannen, welke test past bij jou

Heb je geen verkoudheidsklachten maar is iemand in jouw omgeving besmet met het coronavirus dan kan jij jezelf laten testen. Dat doe je vooral wanneer je op reis wil gaan naar het buitenland of wanneer je naar school of het werk moet gaan. In dit geval is een PCR test de beste test om te laten uitvoeren. Voor school moet je kunnen aantonen dat je geen covid 19 besmetting hebt wanneer er iemand uit je klas ziek is door het coronavirus. Op het werk kan bij werken op locatie ook worden geëist dat jij een bewijs laat zien dat je geen corona hebt. Een dergelijk bewijs van een negatieve coronatest is in die gevallen essentieel om weer op het werk of op school te mogen komen. Ga je op reis dan heb je sowieso een reisdocument of een reis certificaat nodig waaruit blijkt dat jij negatief getest bent op het Covid 19 virus. In deze gevallen is de afname van een PCR test noodzakelijk. Je moet namelijk in dat geval een document kunnen overleggen bij de grens of bij de douane dat jij niet besmet bent met corona. In dat geval is de teststraat van coronatest-emmen de beste plek om je te laten testen.

Geen extra kosten voor een reisdocument

Bij de meeste teststraten slaat men een slaatje uit het feit dat je een reisdocument of een reis certificaat moet kunnen overleggen wanneer je wil gaan reizen. In die gevallen moet je bijbetalen om een dergelijk document in je bezit te krijgen. Bij coronatest-emmen is dit anders geregeld. Daarbij kan je namelijk wanneer je gaat reserveren voor de coronatest aangeven dat je een dergelijk certificaat of bewijs wil krijgen na de negatieve uitslag van jouw test. In die gevallen betaal je dan ook enkel de prijs van de test waarbij je het reiscertificaat gratis krijgt wanneer de testuitslag negatief is. Je krijgt dan ook het reiscertificaat meegeleverd bij een negatieve PCR test. Je betaalt in dat geval de 139 euro die staan voor deze test. Je zal bij de reservering van jouw test moeten aangeven dat je een dergelijk  certificaat wenst te ontvangen. Denk er aan dat je een dergelijk certificaat alleen krijgt wanneer je een PCR test laat uitvoeren. Het is geen certificaat wat met een sneltest mag worden meegeleverd. Bij ad hoc reisplannen zal je dus op een zo kort mogelijke termijn voor je reismoment een test moeten laten uitvoeren. Houd er daarbij rekening mee dat een test die voor 11:30 wordt uitgevoerd dezelfde dag al een uitslag heeft rond 22:00. Een test die na 11:30 wordt uitgevoerd heeft pas de volgende dag rond 22:00 de uitslag. Denk er verder ook aan dat het RIVM eisen stelt aan het reizen met een dergelijke verklaring.

Geen extra kosten voor een reisdocument

Een reisverklaring en de regels er omheen

Voor een reis naar het buitenland zal je een reisdocument moeten kunnen overleggen waaruit blijkt dat jij niet besmet bent op dat moment met het Covid 19 virus. Dat houdt in dat je een verklaring moet hebben die is goedgekeurd door het RIVM en die voldoet aan de internationale eisen die eraan worden gesteld. Een dergelijke verklaring is ondertekend door iemand die daartoe gecertificeerd is, en de verklaring is in het Engels opgesteld. Je zal dus moeten timen voor dat je op reis gaat want de verklaring heeft maar een zeer beperkte houdbaarheid. Ga niet een week voor je op reis gaat al naar de teststraat toe. De test zal in dat geval namelijk zijn verlopen wanneer je bij de douane of de grens aankomt. Je zal dan ook een test een of twee dagen voor je op reis gaat moeten laten uitvoeren. Denk er daarbij aan dat je bij coronatest-emmen een uitslag krijgt van de test die voor 11:30 is afgenomen om 22:00 dezelfde avond. Gaat het om een test die is afgenomen na 11:30 dan zal je de uitslag pas om 22:00 de volgende avond horen. Op die manier weet je precies wanneer jij kan afreizen met een reisdocument. Wil jij dit reisdocument hebben, geef dat dan aan bij de reservering voor de coronatest in onze teststraat. Ga je terug naar eigen land toe en is het testcertificaat inmiddels verlopen dan zal je in het land waar je op dat moment bent opnieuw een test moeten laten uitvoeren. Deze test heeft dezelfde houdbaarheid. Kijk dus goed naar de lokale regels rondom het afgeven van reiscertificaten en de PCR test. Daarbij kan het zo zijn dat je dan wel moet betalen voor het reisdocument. De internationale regels rondom de houdbaarheid van de test zijn gelijk.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Wanneer ga je in quarantaine

Er is een aantal momenten waarop je in quarantaine moet gaan na het afnemen van een coronatest. Heb je milde klachten en heb je nog geen uitslag gekregen van de PCR test dan blijf je in thuisquarantaine in afwachting van de test. Heb je geen huisgenoten die besmet zijn met het covid 19 virus, dan mag je na een negatieve testuitslag weer naar buiten toe gaan. Heb je wel huisgenoten die een positieve uitslag hebben van het coronavirus, dan zal je alsnog binnen moeten blijven nadat jij de testresultaten binnen hebt. Dat doe je conform de regels die het RIVM eraan heeft gesteld. Doorgaans blijft iedereen in een huishouden thuis en binnen tot degene met coronaklachten 24 uur klachtenvrij is. Ben je in de naaste omgeving geweest van iemand met coronaklachten, bijvoorbeeld doordat je met diegene in een auto hebt gezeten of doordat je bij diegene op bezoek bent geweest, dan zal jij ook na de test moeten wachten tot de persoon met corona weer 24 uur klachtenvrij is. Pas daarna mag jij weer naar buiten gaan uit je quarantaine. Heb je geen klachten en heb je geen positieve coronatest dan mag je gelijk na de test uit je thuisquarantaine gaan.

Met meerdere mensen in een auto naar de test toe gaan

Er zijn verschillende meningen over een sociaal element wat vastzit aan een coronatest. Toch zijn er regels en voorschriften wanneer jij je laat testen in een corona teststraat. Zo is het advies om met niet meer personen dan noodzakelijk in een auto te komen. Heeft er iemand corona klachten en moet diegene daarom worden getest, kom dan alleen in de auto naar de teststraat. Is diegene niet in staat om te rijden, dan mag er één persoon mee die rijdt. Zorg er dan wel voor dat je beiden een mondkapje draagt in de auto. Zo voorkom je een besmetting met je passagiers met het corona virus. Heeft er niemand corona klachten en moet er een PCR test worden uitgevoerd voor bijvoorbeeld een reisdocument, kom dan met het aantal personen waarvoor je de test hebt afgesproken. Maak er ook hier geen sociaal uitstapje van. Het kan immers zijn dat iemand geen klachten heeft maar wel het covid 19 virus heeft opgelopen. Op dat moment zou diegene wel besmettelijk kunnen zijn voor de anderen die in de auto meereizen. Je moet er in dat geval dan ook aan denken dat je alleen reist met het aantal mensen wat echt een reiscertificaat nodig heeft. Reis je met meerdere mensen uit verschillende huishoudens, dan is een mondkapje in een aantal gevallen gewenst. Reis dus met het aantal personen wat echt noodzakelijk is om mee te nemen. Ga je naar je werk en maak je gebruik van de carpool, ga dan niet met al je collega’s door de teststraat heen wanneer je een sneltest laat uitvoeren. Het zou zomaar kunnen zijn dat jij onderweg, wanneer je milde verkoudheidsklachten hebt, jouw collega’s besmet het met covid 19 virus. Maak je gewoonlijk gebruik van een carpool, spreek dan af dat je alleen naar de teststraat gaat. Is de test negatief, dan kan je de keer daarop weer met je collega’s mee reizen naar het werk of naar een afspraak toe.

De manieren van testen bij coronatest-emmen

Bij coronatest-emmen wordt gebruik gemaakt van een aantal manieren om te testen. Deze zullen we voor je toelichten. Er is de PCR test en de sneltest. Beide testen worden afgenomen met materiaal wat is gevalideerd en goedgekeurd door het RIVM. Er wordt echter wel gebruik gemaakt van twee verschillende methodes. Deze zullen we voor je toelichten. We geven informatie over de test en de overlast die jij er door zult ondervinden.

De PCR test

Dit is een test waarbij we gebruik maken van een wattenstaafje met een lange steel, ook wel een swab genoemd. De afkorting PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. De test houdt in dat er een strijkje van het neusslijmvlies en het keelslijmvlies wordt genomen. Het gaat om de test die van alle mogelijke en beschikbare testen de meest betrouwbare uitslag geeft. Dat is dan ook de reden waarom deze test vereist is bij een reisdocument. Er worden met de test kopietjes gemaakt van de cellen van het covid virus. Wanneer deze aanwezig zijn in het slijmvlies is dit dan ook zichtbaar wanneer de test wordt uitgelezen. Daarbij moet wel een verwerkingstijd in acht worden genomen. Dat is gelijk de reden waarom je een poos moet wachten wanneer de test is afgenomen voordat de uitslag ervan bekend is. De test mag niet door iedereen worden afgenomen. De test is enkel bestemd om te worden afgenomen onder toezicht van een BIG geregistreerd medisch directeur. De personen die de test bij jou afnemen zijn dan ook geschoold en gekeurd om deze testen te mogen afnemen. De PCR test geeft een bindend uitsluitsel over de vraag of jij al dan niet besmet bent met het Covid 19 virus. Deze uitslag kan aan jou worden doorgegeven samen met een reisdocument indien dit gewenst is door jou. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo weet jij zeker dat je bij de grens met een officieel reisdocument ook niet in de problemen raakt bij een controle

De sneltest

De sneltest is een test die een stukje minder betrouwbaar is dan de PCR test. Dat is dan ook gelijk de hele reden waarom deze niet mag worden gebruikt om mee naar het buitenland toe te reizen. Bij de sneltest maakt men gebruik van de test van het merk Roche Diagnostics. Het gaat hier eveneens om een test die is gevalideerd door het RIVM. Daarnaast is het een test die snel kan worden afgenomen en die iets minder ingrijpend is dan de PCR test. Bij deze test wordt er enkel een uitstrijkje gemaakt van het neusslijmvlies. Aan de hand daarvan kan men zien of jij op het moment van afname van de test besmet bent met het coronavirus. De sneltest is een goedkopere manier van testen, er hangt een prijskaartje van 69 euro aan. De test heeft een resultaat wat zichtbaar is binnen 30 minuten na het afnemen van de test. Je krijgt dan ook binnen een halfuur na het testen al een uitslag van deze test. Daaruit kan jij gelijk aflezen of je al dan niet besmet bent met het corona virus. Doordat het gaat om een test die minder nauwkeurig is, is de sneltest geen manier om een reis document te krijgen om mee naar het buitenland toe te mogen reizen. Het is een uitslag die voor persoonlijk gebruik is wanneer je naar het werk of naar school toe gaat met milde verkoudheidsklachten. Het is geen test waar een document aan kan worden gekoppeld. Wil je een dergelijke verklaring wel hebben dan zal je vooraf een PCR test moeten aanvragen, ook wanneer je wel milde klachten hebt. Deze test is een stuk nauwkeuriger en alleen daarom kan er een reis verklaring worden meegegeven met de PCR test.

De sneltest

Last en pijn bij een PCR test

De PCR test is een test die in principe pijnloos is. Of je wel of geen pijn ervaart hangt af van de persoon die de test ondergaat. De ene persoon is gevoeliger voor de prikkel die van de swap uitgaat dan de andere persoon. Daarnaast zullen mensen met een wat vernauwde neusholte meer last hebben van de swap dan mensen met ruimere holten bij de neus. De test op zich zal niet pijnlijk zijn, maar het testen geeft kortstondig een onaangenaam gevoel. Ook kan er een nies- of kokhalsreflex ontstaan bij het inbrengen van het teststaafje. Dit is heel normaal, je hoeft je geen zorgen te maken als dit gebeurt. Bij een kind wordt het staafje doorgaans wat minder ver ingebracht. Toch is het goed om een kind voor te bereiden op de test. Zo weet het wat er te gebeuren staat en kan het zich voorbereiden.

Last en pijn bij de sneltest

Bij de sneltest is de test een stuk minder ingrijpend dan bij de PCR test. Het teststaafje wordt een stuk minder ver in de neus ingebracht en er wordt geen slijm uit de keel weggehaald. Daardoor is het een test die geschikt is wanneer je enkel voor eigen doeleinden wil weten of je corona hebt op een bepaald moment. Deze test is geschikt voor volwassenen en voor kinderen. De test doet geen pijn en zal in de meeste gevallen ook geen onaangenaam gevoel geven. De swap wordt minder diep in je neus gebracht. De niesreflex is uiteraard wel mogelijk bij het uitvoeren van de test.

Een besmetting op school, wat te doen

De belangrijkste reden waarom kinderen tegenwoordig worden getest op het corona virus is omdat er een besmetting op school in de klas heeft plaatsgevonden. Dat is een reden om je kind te laten testen op het coronavirus. De klas moet immers in quarantaine gaan tot 5 dagen na het begin van het virus bij het kind of de leerkracht die besmet was. Is er sprake van een dergelijke situatie dan mogen kinderen na 5 dagen weer op school komen mits ze getest zijn. Je moet als ouder een bewijs kunnen overleggen dat jouw kind een negatieve coronatest had na die 5 dagen. Dit is een ander bewijs dan een testbewijs of een reisdocument wat je krijgt bij de PCR test. Je mag op allerlei manieren aantonen dat jouw kind negatief testte op het corona virus. Laat je jouw kind testen, dan is het niet noodzakelijk dat je een code voor de GGD doorgeeft. Een test via coronatest-emmen is net zo zeer gevalideerd als een test die via de GGD wordt afgenomen. Er zijn ook geen eisen gesteld aan deze test door het RIVM. Een test waarbij er gebruik is gemaakt van een sneltest mag dus eveneens. Besluit je om jouw kind alsnog niet te laten testen, dan zal het nog 5 dagen extra thuis moeten blijven na de afloop van de eerdere 5 dagen. Weekenddagen vallen hier ook onder.

Een coronatest met reisdocument en een quarantaine

Heb je een coronatest in de teststraat in Emmen laten afnemen en bleek daaruit dat jij niet met het coronavirus besmet bent dan mag je reizen naar het buitenland. Je moet er dan wel aan denken dat je te maken krijgt met een aantal regels. Zo is de belangrijkste regel nog altijd dat er een PCR test en een bijbehorend reiscertificaat kunnen worden overlegd. Een andere regel is dat jij je houdt aan de corona regels van de vervoerder naar jouw reis en de regels van het land waar je naartoe reist. Zo is Nederland een risico land in de ogen van andere landen. Je zal daarom bij aankomst op je bestemming voor een aantal dagen in quarantaine moeten gaan voordat je je in het sociale leven mag begeven. Dat kan invloed hebben op de vakantie die je hebt. Het heeft ook invloed op de mate waarin jij bijvoorbeeld van je hotelkamer af mag in het land van bestemming. Dit is een regel waar geen landelijke controle op is in de meeste landen. Hoteleigenaren zijn verantwoordelijk om erop toe te zien dat gasten zich aan de lokale regels houden. Daarnaast zal het zijn invloed hebben op de reis zelf. Reis je met het vliegtuig dan is de kans doorgaans groot dat je de hele weg met een mondkapje op moet reizen. Dit is zo tenzij er door een vluchtmaatschappij andere regels voor zijn opgesteld. Vluchtmaatschappijen hebben het aantal contactmomenten met het cabinepersoneel tot een minimum beperkt. Zo zal er minder worden gelopen door de cabine met eten en drinken.
Daarnaast staan veel vluchtmaatschappijen het niet toe dat je handbagage meeneemt die je in het bagageruim boven je hoofd mag laten. Doorgaans staat men alleen nog toe dat jij één stuk handbagage bij je hebt wat je onder de stoel voor je mag neerleggen. Zodoende heb je bij het bereiken van de handbagage niet de hulp van het cabinepersoneel nodig. Denk er als laatste ook aan dat je bij terugkomst in eigen land doorgaans ook weer een aantal dagen in quarantaine moet gaan. Dat geldt wanneer je uit een land komt met een geel of rood reisadvies. Boek dus geen reis van 14 dagen terwijl je ook dit aantal dagen vrij hebt genomen van je werk. Je zal daarna vanuit je thuisquarantaine een poos thuis moeten blijven werken.

Waarom laten testen bij coronatest-emmen

Er zijn meerdere manieren om je te laten testen op corona. De corona teststraat in Emmen is een manier om je te laten testen die een aantal voordelen biedt boven de teststraten van de GGD. Een belangrijk voordeel is het moment waarop je terecht kan bij de teststraat in Emmen. Bij een algemene teststraat kan er een behoorlijk lange wachttijd zijn voor je een test kunt laten uitvoeren. Wanneer je op reis wil gaan en een reis certificaat nodig hebt kan dit een behoorlijke drempel zijn om naar een teststraat van de GGD te gaan. De teststraat van coronatest-emmen heeft een veel kortere wachttijd waardoor je snel aan de beurt bent. Er komt een flink stuk minder rompslomp bij kijken. Daarnaast is het zo dat je bij een teststraat van coronatest-emmen meerdere soorten testen kunt laten uitvoeren. Je kan kiezen voor de erkende PCR test maar je kunt ook kiezen voor de door het RIVM gevalideerde sneltest. Deze sneltest wordt alleen aangeboden in commerciële teststraten. De test zal niet worden aangeboden in een teststraat die van de GGD is. Je weet dus binnen 30 minuten of je corona hebt terwijl je bij een andere teststraat minimaal een tot twee werkdagen uit de roulatie bent. De uitslag van de PCR test komt ook sneller binnen wanneer je deze laat uitvoeren bij coronatest-emmen. Een uitslag kan al diezelfde avond rond 22:00 binnen komen wanneer het testmoment voor 11:30 uur was. Zo kan je ook met een PCR test weer snel aan de slag. Een laatste belangrijk voordeel is het reisdocument. Dit is een document wat je bij coronatest-emmen gratis mag aanvragen wanneer je een test laat uitvoeren om naar het buitenland te kunnen afreizen. Dit document zal niet door iedere teststraat gratis worden afgegeven. Bij de GGD zal je het apart moeten aanvragen tegen betaling en andere commerciële teststraten zijn vaak niet in staat om een gevalideerd document af te geven. Dat is de reden waarom een coronatest bij de teststraat van coronatest-emmen voor jou de beste keuze is.

Waarom laten testen bij coronatest-emmen

Een test laten uitvoeren

Een test laten uitvoeren bij coronatest-emmen is uiterst gemakkelijk. Eerst maak je een afspraak bij de teststraat van jouw keuze, in dit geval in Emmen. Je geeft aan wat voor test er moet worden uitgevoerd en daarnaast geef je aan of je een reisdocument wil ontvangen. Daarna kom je op de afgesproken tijd voor de coronatest. Na de test ga je weer naar huis en je wacht de uitslag af. Het reisdocument krijg je eventueel gelijk toegestuurd.