Kosten Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik hierboven en Boek Vandaag je pcr-test!☝

Een coronatest in Rietlanden

Een coronatest in Rietlanden

Heb je milde verkoudheidsverschijnselen dan is het advies van het RIVM dat jij je laat testen op het corona virus. Dat doe je dan bij voorkeur zo snel mogelijk en de uitslag moet uiteraard zo nauwkeurig mogelijk zijn. Wanneer jij dit soort klachten hebt, waaronder een dichtzittende neus, hoesten en niezen vallen, dan is het goed om je bij coronatest-emmen te laten testen. Dat kan je doen op meerdere manieren. We geven je uitleg welke test voor jou het meest praktische is om te laten uitvoeren. Ook leggen we je uit hoe het testen bij coronatest-emmen in zijn werk gaat.

Reisplannen

Een ander advies van het RIVM is om niet te reizen wanneer dit niet noodzakelijk is. Toch zijn er genoeg situaties denkbaar waarin jij wel over de grens moet om te reizen. Denk aan een situatie voor je werk of een uitvaart in het buitenland. Heb je reisplannen, dan moet je bij de grens of bij de douane een geldig reisdocument kunnen tonen waaruit blijkt dat jij geen corona hebt en dus veilig mag reizen. Zonder een dergelijk document word je tegengehouden bij de grens en kom je het land niet uit. Wil of moet je dus reizen, dan moet je een test laten uitvoeren die uitwijst dat jij met zekerheid geen corona hebt. Daarnaast moet dit een geldig document zijn wat internationaal wordt geaccepteerd. Ook in dat geval is een test bij coronatest-emmen de snelste manier om een dergelijk document te ontvangen. In Rietlanden kan je een dergelijke test laten uitvoeren zodat je snel en zonder al teveel te reizen jouw reisdocument kunt bemachtigen.

Reisplannen

Voordelen van een coronatest in Rietlanden

Een coronatest in Rietlanden via coronatest-emmen heeft voor jou een behoorlijk aantal voordelen. Een belangrijk voordeel is dat je niet ver hoeft te reizen om de test te laten afnemen. Reizen is geen pretje wanneer je ziekteklachten hebt. Daarnaast is het niet praktisch om ver te gaan reizen omdat de kans dat je een passagier besmet groot is. Ook wanneer het gaat om een test voor een reisdocument rijd je niet graag te ver voor de uitvoering van de test. Een coronatest in Rietlanden geeft jou dus rust, de tijd om weer naar huis te rijden en de zekerheid dat je een benodigd document snel in handen hebt.

Weet wat voor test je moet laten uitvoeren

Voordat je voor een coronatest een afspraak maakt is het goed dat je weet wat voor test je nodig hebt. Heb je reisplannen en is er daarvoor een negatief testresultaat noodzakelijk dan maak je de afspraak voor een PCR test. Dat is een test waarbij middels een swab wordt gekeken of het coronavirus in jouw neusslijmvlies en/of keelslijmvlies aanwezig is. Bij deze test wordt met een wattenstaafje getest. Er wordt getest met een lang wattenstaafje. Deze test is niet erg pijnlijk te noemen maar het voelt even onprettig wanneer de test wordt uitgevoerd. Heb je lichte verkoudheidsklachten en wil je snel weten of je weer aan het werk mag gaan dan is een sneltest de beste oplossing. Met een sneltest kan je namelijk al binnen 30 minuten horen of je corona hebt of niet. Is er sprake van een corona uitbraak op je werk of op school en moet jij je daarvoor laten testen om te kijken of je op de werkvloer of in de klas mag komen, dan is een PCR test het advies. Bij deze laatste test namelijk wordt gekeken of het virus in jouw lichaam aanwezig is, ook wanneer je zelf geen gezondheidsklachten hebt. Met het formulier met de uitslag van de PCR test mag jij je weer melden op je werk of in de klas.

Het maken van een afspraak

Voor een coronatest maak je een afspraak aan de hand van de volgende stappen: allereerst ga je naar de website van coronatest-emmen. Daarbij kies je de testlocatie van jouw keuze, in dit geval dus Rietlanden. Daarna kies je welke soort test je wil laten uitvoeren en je geeft aan of je een reisdocument nodig hebt bij de coronatest. Je komt op de afgesproken tijd op de testlocatie. Zorg ervoor dat je niet veel te vroeg aanwezig bent. In dat geval is er een te grote drukte bij de teststraat waardoor we jouw veiligheid en gezondheid niet kunnen waarborgen. Bij de teststraat tref je een geschoold persoon die de test bij jou afneemt. Daarna is het wachten aangebroken. Bij een sneltest heb je de uitslag al binnen 30 minuten in handen. Bij een PCR test duurt het wachten langer. Ben je voor 11:30 getest dan krijg je de uitslag diezelfde avond rond 22:00. Ben je na 11:30 getest dan komt de uitslag de volgende avond rond 22:00. Je hoeft niet op de testlocatie te blijven wachten op de uitslag van de sneltest, deze komt digitaal naar jou toe.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Wat doe je na de test

Nadat de coronatest is uitgevoerd volg je de richtlijnen van het RIVM op. Je gaat terug naar huis en je gaat in thuisquarantaine tot je de uitslag van de test binnen hebt. Dat wil zeggen dat je bij een sneltest hooguit een halfuur hoeft te wachten maar bij een PCR test zal dit langer duren. Blijf in geen geval nog erg lang wachten bij de teststraat. Dit heeft namelijk geen zin. Zo blijft de teststraat overzichtelijk, toegankelijk en veilig.

Wie gaan er mee naar de teststraat van coronatest-emmen

Ga je naar de teststraat van coronatest-emmen dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je er een sociaal uitstapje van maakt. Heb je milde verkoudheidsklachten en reis je altijd met een carpool naar je werk toe, spreek dan af dat je voor deze keer zelf naar het werk komt wanneer je alleen een verkoudheid blijkt te hebben. Kom niet met al je collega’s van de carpool samen door de teststraat heen gereden. Gaat het om een PCR test omdat je reisplannen hebt, kom dan ook met zo min mogelijk mensen tegelijk. Ga je met meerdere gezinsleden op reis, kom dan alleen met die personen naar de teststraat toe. Dit kan wel samen in één auto uiteraard. Gaat het om een reis voor jou alleen, kom dan niet met een heel gezelschap samen naar de teststraat toe. Ook in dat geval kom je alleen. Heb je verkoudheidsklachten en kan je geen autorijden dan mag er iemand mee om jou te begeleiden. Denk er in dat geval wel aan dat de andere persoon een mondkapje draagt. Dit is voor jullie beider veiligheid.

De prijzen van een coronatest

Aan de coronatest in Rietlanden is uiteraard een prijskaartje verbonden. De PCR test kost je 139 euro. Daarbij zitten de kosten van een eventueel reisdocument inbegrepen. De sneltest kost 69 euro. Denk er daarbij aan dat je bij de sneltest geen reisdocument verstrekt krijgt aangezien de test minder nauwkeurig is dan de PCR test.

In quarantaine na de test

Heb je milde verkoudheidsklachten en komt er uit de PCR test of de sneltest een positief resultaat, dan is het de bedoeling dat je in quarantaine blijft tot de klachten 24 uur zijn verdwenen. Gaat het om een PCR test of sneltest die negatief is, terwijl je wel een huisgenoot of gezinslid met corona hebt, dan gelden eveneens de regels voor de quarantaine tot jouw huisgenoot of gezinslid 24 uur klachtenvrij is. Wanneer hiervan sprake is geldt er dus voor jou een reisverbod. Je mag dan niet de grens over.