Kosten Sneltest en PCR-test met Reisverklaring
☝Klik hierboven en Boek Vandaag je pcr-test!☝

Een coronatest of sneltest in Ter Apel

Een coronatest of sneltest in Ter Apel

Milde verkoudheidsklachten zijn vervelend. Het RIVM vraagt je dan om je te laten testen op de aanwezigheid van het coronavirus. Wanneer jij onverwacht deze klachten krijgt is het dus handig om zo snel mogelijk naar een teststraat toe te kunnen. In Ter Apel tref je een teststraat van coronatest-emmen waar jij zo snel mogelijk terecht kan om deze test te laten uitvoeren. We zullen je meer vertellen over de testen die je kan laten uitvoeren in deze teststraat en de regels die je daarbij in acht moet nemen.

Een sneltest in Ter Apel

Laat je een sneltest uitvoeren in Ter Apel dan doe je dat wanneer je onverwacht verkoudheidsklachten hebt. Daarbij mag je denken aan een loopneus of een verstopte neus, hoesten en niezen. Ook benauwdheid valt onder de klachten waarbij jij je kan laten testen op corona. Een sneltest in Ter Apel laat je uitvoeren door een afspraak te maken op sneltest-emmen waarbij je de teststraat in Ter Apel selecteert. Daarna maak je een afspraak voor een tijd en je geeft aan dat het gaat om een sneltest. Vervolgens kom je op het afgesproken tijdstip op de testlocatie in Ter Apel. Kom hiervoor niet veel te vroeg maar ook zeker niet te laat. Dat doen we om jouw veiligheid en gezondheid in de teststraat te kunnen garanderen. De test wordt afgenomen via een teststaafje wat in je neus wordt ingebracht. Via het slijm uit je neus wordt zichtbaar of het coronavirus in jouw lichaam actief is. Is dit het geval, dan krijg je een uitslag die positief is. Deze komt binnen een half uur. Je hoeft hier niet op te blijven wachten bij de teststraat, de uitslag wordt jou digitaal bekend gemaakt. Is de uitslag negatief dan komt deze eveneens binnen een halfuur digitaal naar jou toe. De sneltest heeft weinig ongemak voor jou en is niet pijnlijk om uit te voeren.

Een sneltest in Ter Apel

Een PCR test in Ter Apel

Een PCR test kan je laten uitvoeren om meerdere redenen. Je kan de test laten uitvoeren om te ontdekken of jij het corona virus ongemerkt bij jou draagt terwijl je er geen klachten van ondervindt. Bij de meeste mensen met corona verloopt het virus op deze manier. Een PCR test kan je laten uitvoeren onder meerdere omstandigheden. Zo kan de uitslag van een PCR test worden gevraagd wanneer iemand in jouw naaste omgeving corona heeft. Daarbij kan het gaan om een besmetting binnen de werkomgeving of op school. Wanneer jij kan aantonen dat jij geen corona hebt mag je weer naar school, 5 dagen na het bekend worden van de besmetting van iemand in jouw omgeving. Wanneer jouw werkgever geen coronatest onder het personeel aanbiedt kan je zelf een afspraak maken voor deze test. In dit geval heb je snel een uitslag in handen waarmee jij weet of je naar je werk kan komen. De PCR test verloopt ietwat anders dan de sneltest die we eerder omschreven. Bij de PCR test wordt er gekeken of er een wisselwerking is in jouw lichaam. Er wordt een wattenstaafje ingebracht in jouw neusslijmvlies en keelslijmvlies. Daarmee wordt een uitstrijkje gemaakt van jouw slijmvlies. Er wordt een wisseltest uitgevoerd waarmee men kijkt of het slijmvlies reageert op de testvloeistof. Dit wordt voor een korte periode ‘op kweek’ gezet. De uitslag wordt bepaald in een laboratorium. Wanneer de test voor 11:30 is uitgevoerd zal de uitslag diezelfde avond rond 22:00 bekend zijn. Een test die na 11:30 is uitgevoerd heeft pas de volgende avond rond 22:00 een uitslag.

Een reisdocument nodig

Heb je een internationaal reisdocument nodig dan ben je eveneens welkom bij coronatest-emmen in de teststraat in Ter Apel. In dat geval moet er een PCR test worden afgenomen. Wanneer daaruit blijkt dat jij geen corona hebt krijg je het reisdocument digitaal toegestuurd zodat jij onbelemmerd de grens over kan. Dat is alleen mogelijk bij een PCR test omdat deze test een hogere mate van betrouwbaarheid heeft dan de sneltest. Het reisdocument krijg je gratis toegestuurd wanneer je een afspraak maakt bij de testlocatie. Houd er daarbij rekening mee dat je aangeeft bij de aanvraag dat je een reisdocument nodig hebt. Het document wordt daarna zonder meerprijs naar jou toegestuurd. Zo heb je een betrouwbaar en internationaal geaccepteerd document in handen waarmee jij binnen de afgesproken termijn de grens over mag.

Een reisdocument nodig

Een afspraak maken

Een afspraak maken voor een sneltest of een PCR test doe je door eerst naar de pagina van sneltest-emmen toe te gaan. Daar selecteer je de teststraat in Ter Apel. Vervolgens maak je een afspraak voor een bepaalde tijd. Je komt op de afgesproken tijd bij de testlocatie. Je hoeft niet eerder aanwezig te zijn en je kan na de test direct naar huis gaan, ook wanneer er een sneltest is afgenomen. De uitslag wordt altijd digitaal aan jou bekend gemaakt. Voor een sneltest geldt een wachttijd van 30 minuten en de PCR test laat langer op zich wachten.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reiscertificaat
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝